Coronatools
& info

 


Sectorprotocol & Coronagids  

In samenwerking met het kabinet, hebben we een sectorprotocol opgemaakt specifiek voor de beautysector. We hebben dit protocol geïntegreerd in de coronagids. De coronagids is een document waar je praktisch mee aan de slag kan gaan om alle richtlijnen te integreren in de werking van je instituut.


DOWNLOAD (coronagids) 

Communicatiekit

Belangrijk is om de contactgegevens van de persoon die verantwoordelijk is voor het melden van een Covid -19 besmetting kenbaar te maken. 

DOWNLOAD (communicatiekit) 

Poster voor je klanten en medewerkers

De overheid hecht veel belang aan duidelijke communicatie naar je klanten, leveranciers en ook de professionals. Hiervoor hebben we twee verschillende posters ontwikkeld. Je kan de poster voor de klanten ophangen in je etalage, aan je voordeur, aan de kassa/onthaal maar je kan de poster ook op je website plaatsen. De poster voor de kapper kan je ophangen in je salon en indien je medewerkers hebt ook in de lunchruimte.

DOWNLOAD (professional)  DOWNLOAD (klant) 

Fiches

Omdat het uiterst belangrijk is om de beschermingsmiddelen correct te gebruiken, hebben we drie fiches ontwikkeld. Op de fiches kan je een visueel stappenplan en aandachtspunten terugvinden over het wassen van de handen, het verwijderen van handschoenen en het aan- en uit doen van een mondmasker.

DOWNLOAD (handen wassen) 

DOWNLOAD (handschoenen)

DOWNLOAD (mondmasker)

 Aanbevelingen rond luchtkwaliteit


Betreffende ventilatie zijn er heel wat vragen en daarom via onderstaande button een document met eenvoudige en begrijpelijke aanbevelingen rond ventilatie, verluchting en ontsmetting.

DOWNLOAD 

 

Persbericht 

De heropening van onze instituten/salons kwam op een positieve manier in de pers! 

DOWNLOAD 

In de kijker: Covid-19 in de Belgische Beautysector

Stand van zaken en perspectief tijdens de tweede lockdown.

DOWNLOAD 

Ministerieel besluit (Laatste publicatie: 11/02/2021)

Het Ministerieel Besluit van 11 februari 2021 houdende wijziging van het ministerieel besluit van 28 oktober 2020 houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken. 

DOWNLOAD

Generieke gids

DOWNLOAD

Gids voor de opening van de handel

DOWNLOAD

FAQ

Heb je zelf nog een vraag? Stuur deze dan gerust door en zo helpen we elkaar om samen door deze zwarte periode te komen. 

STEL HIER JE VRAAG